Blogger | Belirli Etikete Sahip Yazıları Gizleme


Blogger kullanıcılarının yaşadığı sorunlarda biri de şu: Yazıların görünürlüğüne müdahale edememek. Biraz açmak gerekirse, kumanda paneline girip istediğimiz yazıların belirli etiketler altındaki yazıların çıkıp çıkmamasına müdahale edemiyoruz. Ama şimdi size anlatacağım yöntemle bunu halledebiliriz. İlk önce kod yerleşimini ayarlayalım. Ondan sonra birkaç önemli not var. Şu adımları izleyerek Şablon Tasarımcısına gidin. Kumanda Paneli › Şablon › HTML'yi Düzenle › Devam Et. Karşınıza blogunuzun kodları çıktı. Buradan sonra işlemi yapmadan önce Widget Şablonlarını Genişlet kutucuğunu işaretleyin ve aşağıdaki kodu bulun.

Bulduğunu kodu seçin ve aşağıdaki kodu onun yerine yapıştırın.
                
Bu işlemleri yaptıktan sonra kaydedin.
Şimdi sıra yazının başında belirttiğim birkaç önemli notta. Kırmızı ve kalın puntoyla yazdığım gizlenmisicerik kelimesi bizim gizlemek istediğimiz gönderilere vermemiz gereken etiket. Yani blogda bu etikete sahip bir yazı varsa görünmeyecek. Aynı zamanda arşiv sayfası ve etiket sayfasında da görükmeyecek. Sadece kendi sayfasında görünecek.
En önemli kısım: Blogger yazılara verilen etiketleri standart olarak alfabetik sıraya göre sıralıyor. Eğer yazılarınızda birden fazla etiket kullanıyorsanız sorun yaşayabilirsiniz. Yani şöyle: Mesela bir yazınızda alfa, beta, delta etiketleri var ve siz alfa etiketine sahip yazıları göstermemek için burada anlattığım işlemi yaptınız. İşlemi yaptığınız halde yazı görünür. Çünkü, yukarda belirttiğim kodda etiket girilmesi gereken yere yazılarınızın en sondaki etiketini girin. Alfabetik sıraya göre en sonda olanı. Çünkü blogger etiketlerde bunu baz alıyor.
Son paragrafı anlamakta zorlanabilirsiniz. Yazarken 5 dakika düşünmüşümdür. Biraz karmaşık ama yaptığınıza değecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Sample Text

Sample Text